Poniedziałek 01.09.2025r.

Śniadanie:
Herbata z cytryną słodzona miodem, pieczywo z masłem, wędlina, talerz warzyw

Drugie śniadanie:
Owoc, jogurt

Obiad:
Ryż na mleku z musem jabłkowym, banan, woda

Zupa:
Krupnik

Wtorek 02.09.2025r.

Śniadanie:
Zupa mleczna płatki ryżowe, pieczywo z masłem, kiełbasa szynkowa, talerz warzyw

Drugie śniadanie:
Kisiel z owocami

Obiad:
Kotleciki mielone, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewki z sosem jogurtowo- majonezowym, woda z miętą

Zupa:
Cytrynowa z natkąpietruszki

Środa 03.09.2025r.

Śniadanie:
Kawa Inka, pieczywo z masłem, pasta rybna z warzywami

Drugie śniadanie:
Mus owocowy

Obiad:
Spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowo-warzywnym z posypką serową, ogórek małosolny w słupkach, kompot

Zupa:
Porowo-ziemniaczana

Czwartek 04.09.2025r.

Śniadanie:
Zupa mleczna kasza manna, pieczywo z masłem, kiełbaski na ciepło, talerz warzyw

Drugie śniadanie:
Jogurt, owoc

Obiad:
Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym, kasza na sypko, marchewka na ciepło, woda z miodem

Zupa:
Ogórkowa

Piątek 05.09.2025r.

Śniadanie:
Kakao, bułeczka maślana z masłem, komfitura truskawkowa, talerz owocowo - warzywny

Drugie śniadanie:
Jogurt, owoc

Obiad:
Ryba duszona w warzywach, ziemniaki, surówka z białej kapusty z cebulką, jabłkiem i oliwą, woda z miętą

Zupa:
Pomidorowa z ryżem

Poniedziałek 08.09.2025r.

Śniadanie:
Herbata rumiankowa z imbirem, pieczywo z masłem, pasztet, talerz warzyw

Drugie śniadanie:
Jogurt, owoc

Obiad:
Pierogi z mięsem, surówka: marchewka z porem i jabłkiem, woda

Zupa:
Fasolowa z ziemniakami

Wtorek 09.09.2025r.

Śniadanie:
Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo z masłem, polędwica, serek topiony, talerz warzyw

Drugie śniadanie:
Owoc, jogurt

Obiad:
Gulasz mięsny z warzywami, kasza na sypko, surówka z buraka czerwonego, woda z miodem

Zupa:
Dyniowo-pomidorowa z ryżem

Środa 10.09.2025r.

Śniadanie:
Płatki na mleku, pieczywo z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem i warzywami

Drugie śniadanie:
Galaretka z owocami

Obiad:
Sznycelkidrobiowe, ziemniaki, mizeria z ogórka, kompot

Zupa:
Koperkowa z makaronem

Czwartek 11.09.2025r.

Śniadanie:
Mleko, pieczywo z masłem, pasta jajeczna, talerz warzyw

Drugie śniadanie:
Mus owocowy

Obiad:
Ryż brązowy z serem białym półtłustym, cukrem wanilinowym, owoce świeże w plasterkach, woda z miodem

Zupa:
Buraczkowa

Piątek 13.09.2025r.

Śniadanie:
Zupa mleczna z drobnym amkaronem, chałka z masłem, serek waniliowy, dżem, talerz owocowy

Drugie śniadanie:
Owoc, herbatniki owsiane

Obiad:
Paluszki rybne, surówka selerowa z suszonymi owocami, woda z pomarańczą

Zupa:
Warzywno-drobiowa z lanym ciastem i lubczykiem

14 najpopularniejszych alergenów pokarmowych

  • seler,
  • zboża zawierające gluten,
  • jajka,
  • ryby,
  • łubin,
  • mleko,
  • mięczaki,
  • musztarda,
  • orzechy ziemne,
  • ziarno sezamu,
  • skorupiaki,
  • soja,
  • orzechy,
  • dwutlenek siarki.