Poniedziałek 01.09.2025r.
Śniadanie:
Herbata z cytryną słodzona miodem, pieczywo z masłem, wędlina, talerz warzyw
Drugie śniadanie:
Owoc, jogurt
Obiad:
Ryż na mleku z musem jabłkowym, banan, woda
Zupa:
Krupnik
Wtorek 02.09.2025r.
Śniadanie:
Zupa mleczna płatki ryżowe, pieczywo z masłem, kiełbasa szynkowa, talerz warzyw
Drugie śniadanie:
Kisiel z owocami
Obiad:
Kotleciki mielone, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewki z sosem jogurtowo- majonezowym, woda z miętą
Zupa:
Cytrynowa z natkąpietruszki
Środa 03.09.2025r.
Śniadanie:
Kawa Inka, pieczywo z masłem, pasta rybna z warzywami
Drugie śniadanie:
Mus owocowy
Obiad:
Spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowo-warzywnym z posypką serową, ogórek małosolny w słupkach, kompot
Zupa:
Porowo-ziemniaczana
Czwartek 04.09.2025r.
Śniadanie:
Zupa mleczna kasza manna, pieczywo z masłem, kiełbaski na ciepło, talerz warzyw
Drugie śniadanie:
Jogurt, owoc
Obiad:
Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym, kasza na sypko, marchewka na ciepło, woda z miodem
Zupa:
Ogórkowa
Piątek 05.09.2025r.
Śniadanie:
Kakao, bułeczka maślana z masłem, komfitura truskawkowa, talerz owocowo - warzywny
Drugie śniadanie:
Jogurt, owoc
Obiad:
Ryba duszona w warzywach, ziemniaki, surówka z białej kapusty z cebulką, jabłkiem i oliwą, woda z miętą
Zupa:
Pomidorowa z ryżem
Poniedziałek 08.09.2025r.
Śniadanie:
Herbata rumiankowa z imbirem, pieczywo z masłem, pasztet, talerz warzyw
Drugie śniadanie:
Jogurt, owoc
Obiad:
Pierogi z mięsem, surówka: marchewka z porem i jabłkiem, woda
Zupa:
Fasolowa z ziemniakami
Wtorek 09.09.2025r.
Śniadanie:
Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo z masłem, polędwica, serek topiony, talerz warzyw
Drugie śniadanie:
Owoc, jogurt
Obiad:
Gulasz mięsny z warzywami, kasza na sypko, surówka z buraka czerwonego, woda z miodem
Zupa:
Dyniowo-pomidorowa z ryżem
Środa 10.09.2025r.
Śniadanie:
Płatki na mleku, pieczywo z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem i warzywami
Drugie śniadanie:
Galaretka z owocami
Obiad:
Sznycelkidrobiowe, ziemniaki, mizeria z ogórka, kompot
Zupa:
Koperkowa z makaronem
Czwartek 11.09.2025r.
Śniadanie:
Mleko, pieczywo z masłem, pasta jajeczna, talerz warzyw
Drugie śniadanie:
Mus owocowy
Obiad:
Ryż brązowy z serem białym półtłustym, cukrem wanilinowym, owoce świeże w plasterkach, woda z miodem
Zupa:
Buraczkowa
Piątek 13.09.2025r.
Śniadanie:
Zupa mleczna z drobnym amkaronem, chałka z masłem, serek waniliowy, dżem, talerz owocowy
Drugie śniadanie:
Owoc, herbatniki owsiane
Obiad:
Paluszki rybne, surówka selerowa z suszonymi owocami, woda z pomarańczą
Zupa:
Warzywno-drobiowa z lanym ciastem i lubczykiem
14 najpopularniejszych alergenów pokarmowych
- seler,
- zboża zawierające gluten,
- jajka,
- ryby,
- łubin,
- mleko,
- mięczaki,
- musztarda,
- orzechy ziemne,
- ziarno sezamu,
- skorupiaki,
- soja,
- orzechy,
- dwutlenek siarki.